TEAMWORK

Een vloeiende samenwerking, dat was waar het altijd in winkels om ging en nog steeds om draait. Is er dan niets veranderd in al die jaren? Nee! Hoe beter je kan samenwerken, hoe groter de kans op succes.
Dat wordt de komende jaren nog belangrijker. Ik ga je proberen uit te leggen waarom dat zo is.

Interne organisatie

Het is al een hele uitdaging om jouw team mee te krijgen en samen de doelen te behalen. Daar begint het al: ‘Wat ben je überhaupt van plan, voelt iedereen dat en wanneer ben je blij?’ Stel je de situatie voor: ‘Je dobbert al een tijdje op zee en je ziet geen kustlijnen of boten. Je gaat je steeds ongemakkelijker voelen, zeker als er niet snel duidelijkheid komt waar je naartoe drijft’. Voel je hem? Ook binnen jouw team heb je duidelijkheid nodig. Een gezamenlijke droom, een idee hoe je dat kan doen en wat je samen wilt bereiken. Hoe meer mensen erbij betrokken zijn, hoe complexer het wordt. Maar het kan ook zeker goed gaan.

Lokale samenwerkingen

De winkel is een onderdeel van de straat, het centrum en de stad. En? Als je intern het teamwork en de communicatie niet voor elkaar hebt, dan wordt lokaal samenwerken erg lastig. Potentiele winkelbezoekers worden online door allerlei bedrijven en impulsen beïnvloed. Door ons eigen gedrag oefenen we ook druk uit op alles wat er in de winkelomgeving gebeurt. Wat gebeurt er als je geen duidelijkheid schept en een onheldere koers vaart? Nou, dat bootje is niet alleen richtingloos, maar het wordt ook zwaar door elkaar geschud en dreigt wellicht te zinken. Als je lokale samenwerking niet goed omarmt, dan wordt je eigen stuurloze bootje onaangenaam verrast.

Hoe moet ik samenwerken?

Voor iedere vorm van samenwerking, lees teamwork, gelden de onderstaande stappen. Als je deze stappen snapt, dan kan je meters maken. Eén ding is duidelijk: zonder interne en lokale samenwerkingen ben je kansloos. Is dat makkelijk? Nee, maar als je de simpele volgorde van dit modelletje volgt, dan maak je het voor jezelf al een stuk aangenamer:

  1. Je moet je kwetsbaar durven opstellen en jouw teamleden vertrouwen
  2. Het gaat niet om de individuele erkenning, maar welk resultaat jullie samen boeken
  3. Ga de confrontatie met elkaar aan, want conflicten geven scherpere (meer) inzichten
  4. Deel de meningen en ga de discussie aan, want dat zorgt voor betrokkenheid
  5. Maak mensen deelgenoot, dan gaan ze verantwoordelijkheid nemen

Het begint bij het vertrouwen van jouw eigen team.

Jij bent het begin en daarna volgt de rest. Succes! En wil je graag weten hoe jouw team jou kan versterken? Dan heb ik een aantal tips.