Als winkelier een winning team hebben, dat is een zegen. Zo’n team kan je niet kopen. Zo’n team creëren is ook niet iets dat je zomaar even voor elkaar bokst. Ik kan het je sterker vertellen: ‘Dat is een levensmissie’.

Als eigenaar of teamleider heb je veel invloed op de bedrijfscultuur en de motivatie van teamgenoten. Er is echter meer nodig om keer op keer te kunnen winnen. Wat dan? ‘Alles valt of staat primair met het vertrouwen dat de teamgenoten in elkaar hebben’.

Meer dan elkaar kennen

Stel je eens voor dat je iemand ontmoet, heel leuk gaat vinden en steeds beter leert kennen. Je krijgt vlinders, gaat samenwonen en denkt zelfs aan trouwen. Je kent het wel: ‘Verliefd, verloofd en getrouwd’. Zo’n situatie gaat alleen maar ontstaan als je elkaar heel goed kent. Hoe beter je elkaar kent en begrijpt, des te leuker het wordt. Is dat voldoende? Nee! Je moet elkaar ook kunnen aanspreken op de dingen die onduidelijk zijn of waar je niet blij mee bent. Als je elkaar durft aan te spreken op onbegrepen of ongewenste situaties, pas dan kan er een vertrouwensband ontstaan. Dat laatste is nodig om een winnend team te kunnen vormen. Partners en collega’s zijn je maatjes.

Elkaar blind vertrouwen

Ik leerde vroeger van mijn moeder: ‘Als je het los kan laten, dan komt het naar je toe’. Dat is niet makkelijk. Je hebt elkaar keihard nodig, ook op de winkelvloer. Ik sprak deze week Rick Moorman die een hele indringende en impactvolle ervaring heeft gehad. Hij beklom met zijn zoon Dennis en 12 anderen voor het goede doel de Kilimanjaroberg in Tanzania. Wat hij meemaakte gaat over elkaar in alles blind vertrouwen onder zeer barre omstandigheden. Ik was geraakt door zijn story. Een absolute aanrader om dit verhaal van hemzelf te horen. Een tocht vol ontberingen, zijn doodstrijd en het onvoorwaardelijke vertrouwen in elkaar hebben. Teams die winnen hebben alles voor elkaar over en helpen elkaar. Rick Moorman: ‘Stel je voor, de zwakste van de groep wordt de leider van de groep’.

Je collega’s heel goed kennen

De meesten van ons zien hun collega’s en werkgever meer dan hun partner. Best raar, de gedachte dat je deze personen niet goed kent. Durf jij te beweren dat je je collega’s goed kent? Weet je wat ze bezielt en drijft? Durf je stelling te nemen? Vraag je om opheldering als je ze niet begrijpt? Zeg je nu nee? ‘Dan kan ik je hierbij verzekeren dat je geen vertrouwen in ze hebt’. Wat denk je: ‘Vertrouwen ze jou?’ Mijn collega Suzanna Heuff is erkend Fitch coach. Als je als teamgenoten elkaar echt wilt begrijpen, dan is het een aanrader om een Fitch test te doen. Het maakt veel helder over elkaars gedrag en motivaties.

Wil jij ook een Fitch Test laten uitvoeren? Neem dan contact op met Suzanna Heuff.